بحث:داریوش بزرگ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد.

بهتر است براي شناخت بيشتر داريوش كبير كتاب "از زبان داريوش"كه توسط خانوم هايد ماري كخ آلماني تاليف شده را بخوانيد تا متوجه شويد اكثر قوانين امروزي كشورهاي پيشرفته كه به آنها افتخار ميكنند ، 2500 سال پيش در ايران اجرا ميشده است.

--sina - parse 23:31, ۲۱ ژانویه ۲۰۰۶ (UTC)

[ویرایش] عنوان

جستجوی داریوش بزرگ در گوگل تقریبا نصف داریوش کبیر نتیجه می‌دهد (۹۲۵۰ در مقابل ۱۷۳۰۰). درمواردی شبیه به این که هر دو عبارت رایجند، انتخاب با ویرایش‌کنندگان نوشتار است. اگر می‌خواهید صفحه را انتفال دهید، ابتدا در صفحه بحث مطرح کنید. اگر اجماعی نبود، اولویت با مشارکت‌کنندگان اصلی است. محمود ۱۹:۴۶, ۳ ژوئن ۲۰۰۶ (UTC)

اول اینکه دلیل مستحکم و کتاب تاریخی مثال بزنید. بالفرض در تمام اینترنت نام من اشتباه نوشته شد (همانطور که می‌شود!) حال باید در مقالهٔ من هم از نام واقعی استفاده نشود؟ من هم تا مدرک نیاورم دیگر انتقال را بر نمی‌گردانم. ضمناً این قانون از کجا آمده که اولویت با چه کسی است؟!! اگر ممکن است ارجاع دهید. (به جز انگلیسی و امریکایی که استثنایی به خاطر شرایط ویکی‌پدیای انگلیسیست) حسام ۲۰:۰۶, ۳ ژوئن ۲۰۰۶ (UTC)
بحث درستی یا غلط بودن نیست (هر دو عبارت درستند). بحث بر سر سلیقه نگارشی است. سلیقه نگارشی خود را به دیگران تحمیل نکنید. محمود ۲۰:۱۲, ۳ ژوئن ۲۰۰۶ (UTC)
محمود جان، مسئله اولیت که چیز تعریف نشده‌ای است در ویکی‌پدیا، اما در مورد عنوان هم بنده به همان نسبت که «داریوش کبیر» شنیده‌ام «داریوش بزرگ» شنیده‌ام، و البته بسیار بیشتر از این دو خود «داریوش» را، برای اسکندر مقدونی یک چیز جا افتاده‌ای است و می‌گوید اسکندر کبیر «Alexander the Great» ولی تا آنجا که من دیده‌ام،‌ شنیده‌ام و خوانده‌ام «داریوش» بدون هیچ پیش‌وند و پسوندی برای داریوش اول جا افتاده‌تر است، عنوان مقالات باید تا آنجا که می‌شود واژه‌های مصطلح باشد.--مسعود ۲۰:۲۹, ۳ ژوئن ۲۰۰۶ (UTC)
من هم موافقم. عنوان اصلی داریوش باشد بهتر است به نظر من هم پرکاربرد تر است و منظور همه از داریوش بدون پسوند و پیشوند مشخص است که چه کسیست. حسام ۲۰:۳۷, ۳ ژوئن ۲۰۰۶ (UTC)

[ویرایش] لحن نا مناسب، جانبدارانه بودن

قسمت «داستانی از عظمت داریوش» که واقعا هم داستان است و هم جانبدارانه، و ویکی‌پدیا هم جای داستان نیست، همچنین قسمت اعظمی از مقاله دارد داستان می‌گوید، مثلا این که آتوسا،‌داریوش را ترغیب به حمله به یونان کرده باشد، یا آن قسمت لشگر گشی به هند که این پی‌یر بریان بدبخت عمرش را گذاشته است روی تاریخ هخامنشی و چیزی راجع به هند نگفته، و خلاصه ۸۰ درصد مقاله نیاز به ارجاع به منبع دارد، لحن هم به طور روشنی جانبدارنه است.--مسعود ۲۰:۵۵, ۳ ژوئن ۲۰۰۶ (UTC)